Få information om kommande kurser & evenemang

Kurser & Evenemang 2019:

Permablitz & gratisaktiviteter

Permablitz – Bygga kallbänkar & kompostbehållare
6 juni på eftermiddagen
Hemma på gården i Brunnäs – kontakta mig för adress och exakt information.
Vi bygger kallbänkar och kompostbehållare av återbrukat material som gamla fönster och trä som jag har i mitt förråd. Ta gärna med egen hammare och såg så hinner vi bygga fler!


Kurser via Studieförbundet Vuxenskolan i Härnösand

Under 2019 kommer jag att erbjuda kurser / cirklar via Studieförbundet Vuxenskolan i Härnösand. Se mer information på länkarna nedan:

Permakultur – Hållbar odling – En kurs på temat permakulturodling, främst för dig som har en villaträdgård eller annan mindre trädgård där du vill odla på ett mer hållbart sätt som hjälper dig att spara på resurser som vatten och planera smart för att minimera arbetet.
Fem tisdagar kl 18.00-20.15 med start den 2 april.
Facebookevenemang: https://www.facebook.com/events/384728559026629/

Jag planerar att köra kursen Permakultur – Hållbar odling en gång till under sensommar eller tidig höst 2019. En kurs på temat permakulturodling, främst för dig som har en villaträdgård eller annan mindre trädgård där du vill odla på ett mer hållbart sätt som hjälper dig att spara på resurser som vatten och planera smart för att minimera arbetet.
Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan i Härnösand för mer information eller prenumerera på mitt nyhetsbrev.

Om intresse finns kommer jag eventuellt att köra en fortsättningskurs med lite mer fokus på design av den egna trädgården under hösten.


Kurser hemma på gården

Sommaren 2019 kommer jag att hålla en tvådagars introduktionskurs i Permakultur som varvar teori och praktik. Mer information om innehåll och datum kommer snart.


Volontärarbeta

Under 2019 kommer jag att börja ta emot volontärer här hos mig. Välkommen att höra av dig om du är intresserad eller se min profil på HelpX för mer information.

Jag har tänkt mig att du som hjälper till jobbar 4 timmar per dag, 5 dagar per vecka mot mat och husrum. Du får eget rum och tillgång till internet. Det finns ännu inte något badrum i huset men det finns planer på att bygga en bastu under våren. Fram till att den är färdig kan du åka med mig in till stan och duscha/bada i den lokala simhallen några gånger per vecka.


Tidigare aktiviteter

Introduktionsföreläsning – Vad är Permakultur?
24 mars 2019 kl 10.00 – 13.00
Studieförbundet Vuxenskolan i Härnösand
Stora salen, Brunnshusgatan 6A
En introduktion som är tänkt som en upptakt inför den kommande grundkursen i Permakultur som jag håller i Vuxenskolans regi.
Facebookevenemang för föreläsningen hittar du här: https://www.facebook.com/events/2082982981993937/

Introduktionsföreläsning om Permakultur
28 mars 2019 kl 18.00-20.00
Sambiblioteket, Härnösand (plan 4)
Facebookevenemang: https://www.facebook.com/events/362189997966676/
En del av Omställningsrörelsens initiativ under Earth Week i Härnösand.