Få information om kommande kurser & evenemang

Kurser & Evenemang 2020:

Permablitz & gratisaktiviteter

Ännu inga aktiviteter schemalagda. Kika in här igen senare så kommer nya datum för 2020.


Kurser via Studieförbundet Vuxenskolan i Härnösand

Under 2020 kommer jag åter att erbjuda kurser / cirklar via Studieförbundet Vuxenskolan i Härnösand. Se mer information på länkarna nedan:

Permakultur – Hållbar odling – En kurs på temat permakulturodling, främst för dig som har en villaträdgård eller annan mindre trädgård där du vill odla på ett mer hållbart sätt som hjälper dig att spara på resurser som vatten och planera smart för att minimera arbetet.
Fem onsdagar kl 18.00-20.15 med start den 4 mars.
<– Kursen inställd pga sena återbud. Återkommer eventuellt i höst med nya datum.

Om intresse finns kommer jag eventuellt att köra en fortsättningskurs med lite mer fokus på design av den egna trädgården under hösten.


Kurser hemma på gården

Mer information kommer senare.


Volontärarbeta

Jag har ännu inte beslutat om jag har tid och utrymme för volontärer under 2020, men du är välkommen att höra av dig om du är intresserad så kan vi se vad som passar. Det finns definitivt projekt att ta tag i här, både gällande renovering av stugan och permakulturjobb ute i trädgården.

Jag har tänkt mig att du som hjälper till jobbar 4 timmar per dag, 5 dagar per vecka mot mat och husrum. Du får eget rum och tillgång till internet. Det finns inget rinnande vatten eller badrum i huset men en fräsch komposttoalett inomhus och en vedeldad bastu på gården. Duscha kan man göra med uppvärmt vatten och batteridriven dusch. Det finns cykel att låna och det är ca 6 km till närmaste affär och 3 km till bussen in till stan där man även kan duscha/bada i den lokala simhallen.


Tidigare aktiviteter

Introduktionsföreläsning – Vad är Permakultur?
27 februari 2020 kl 17.00-19.00
Studieförbundet Vuxenskolan i Härnösand
Stora salen, Brunnshusgatan 6A

Introduktionsföreläsning – Vad är Permakultur?
24 mars 2019 kl 10.00 – 13.00
Studieförbundet Vuxenskolan i Härnösand
Stora salen, Brunnshusgatan 6A
En introduktion som är tänkt som en upptakt inför den kommande grundkursen i Permakultur som jag håller i Vuxenskolans regi.
Facebookevenemang för föreläsningen hittar du här: https://www.facebook.com/events/2082982981993937/

Introduktionsföreläsning om Permakultur
28 mars 2019 kl 18.00-20.00
Sambiblioteket, Härnösand (plan 4)
Facebookevenemang: https://www.facebook.com/events/362189997966676/
En del av Omställningsrörelsens initiativ under Earth Week i Härnösand

Grundkurs i Permakultur
Kurs med fem träffar via Studieförbundet Vuxenskolan VT 2019. En grundkurs med fokus på hållbar odling i den egna trädgården och att få en grundförståelse för vad permakultur är. Boken “Permakultur – Framtiden i din trädgård” användes som kurslitteratur. Vi la till en extraträff hemma hos mig där vi tillsammans anlade en Hügelbädd.

Grundkurs i Permakultur
2-dagars kurs i juni 2019 här på gården för deltagare i kursen Framtidens By (en utbildning som hölls via Karlskoga Folkhögskola HT 2018-VT 2019). Även här anlade vi en Hügelbädd, skissade på egna designer, lagade mat med vildsamlade örter, lärde oss om att läsa av en plats med mera.

Permablitz – Bygga kallbänkar & kompostbehållare
6 juni på eftermiddagen
Hemma på gården i Brunnäs – kontakta mig för adress och exakt information.
Vi bygger kallbänkar och kompostbehållare av återbrukat material som gamla fönster och trä som jag har i mitt förråd. Ta gärna med egen hammare och såg så hinner vi bygga fler!